Leerlingen en ouders
Samen met leerlingen
Natuurlijk werken we elke dag samen met onze leerlingen. Zij maken onze school speciaal. We praten graag en veel met ze en ze adviseren ons bij alles wat voor hen van belang is.
Samen met ouders
Ook met ouders werken we nauw samen. Onze leraren hebben veel contact met ouders. Op vaste momenten, maar ook wanneer je daar als ouder behoefte aan hebt of als de leraar het nodig vindt (in ieder geval twee keer per week een verslagje in Social Schools).
Samen weten we meer
Hoe gaat het op school? Hoe ontwikkelt mijn kind zich? Dit zijn vragen die elke ouder heeft. Omgekeerd zijn wij benieuwd naar hoe ouders en een kind zien. Hoe gaat het thuis? Valt er iets op of zijn er bijzonderheden? Op allerlei manieren en momenten houden we graag contact met jou als ouder.
Zo blijf je op de hoogte:
- Via de website www.blink-veenendaal.nl. Hier vind je actuele informatie en nieuws over de school.
- Via Social Schools. Met dit oudercommunicatiemiddel houden we de lijntjes kort en proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Met dit communicatiesysteem kunnen we ook veilig mailen en foto’s sturen.
- Via de nieuwsbrief voor ouders, die je elke ongeveer elke twee maanden ontvangt. Hierin staat de agenda en nieuws over leerlingen, medewerkers en de school.
Wil je de leraar van je kind spreken? Bel na schooltijd of maak een afspraak via Social Schools. Heb je andere vragen of opmerkingen? Dan kun je altijd een afspraak maken met de groepsleraar, de teamleider of de intern begeleider.
Ouderavonden
Aan het begin van het schooljaar houden we een informatie- en kennismakingsmoment. In de tweede helft van het schooljaar houden we vaak een themamoment over een onderwerp dat bij ouders leeft. Ook zijn er individuele gesprekken over hoe het op school en thuis met je kind gaat.
Oudergesprekken
Bij alle nieuwe leerlingen komt onze schoolmaatschappelijk werker op huisbezoek. In dit gesprek kijken jullie terug op het proces van plaatsing en delen jullie de eerste ervaring met onze school. Aan het eind van het schooljaar evalueren we de voortgang van je kind. Het is mogelijk om tussendoor een extra gesprek aan te vragen. Afhankelijk van de periode en de groep voeren wij driehoeks- of LACCS-gesprekken.
Ouderwerkgroep
De ouderwerkgroep organiseert veel praktische zaken binnen onze school en ondersteunt daarbij ook zelf. De werkgroep is betrokken bij ‘grotere’ schoolactiviteiten, zoals de kerst- en paasviering, en buitenschoolse activiteiten, zoals de avondvierdaagse. In de werkgroep zitten op dit moment vier ouders en twee teamleden.
Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad (MR) op school is een wettelijk verplicht orgaan waarin ouders en personeelsleden meepraten en meebeslissen over ons schoolbeleid. De MR bestaat uit twee geledingen: de oudergeleding en de personeelsgeleding. De oudergeleding vertegenwoordigt hierbij de ouders van de leerlingen. Zo zijn zowel ouders als personeel betrokken bij ons schoolbeleid. De MR overlegt met de directie over belangrijke schoolzaken zoals verbeteringen in het onderwijs, vaststellen van vakanties en vrije dagen, veiligheid op school of de manier waarop ouders betrokken willen en kunnen zijn. Afhankelijk van het onderwerp moet een school advies en/of instemming vragen aan de medezeggenschapsraad voordat een besluit wordt genomen. In sommige gevallen is informeren van de MR voldoende.
Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad
Onze school maakt deel uit van stichting De Onderwijsspecialisten. Ook zij hebben een medezeggenschapsraad: de GMR. Hierin zitten ouders en medewerkers van álle scholen van de stichting. De GMR praat mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor al deze scholen in speciaal onderwijs. Lees meer op: www.deonderwijsspecialisten.nl/gmr.